Šiam paprastam užkandžiui galite naudoti parduotuvėje pirktą jautienos rostbifą arba pagaminti pagal mūsų receptą.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Jautiena (filė) 450 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Rozmarinai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Saulėgrąžų aliejus 1 valg. š.
- Kreminis sūris 280 g
- Krienai 1 valg. š.
- Garstyčios (Dižono) 1 valg. š.
- Grietinė 3 valg. š.
- Čiabata duona 8 riekelės
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Gražgarstės 50 g
Porcijoje
Kalorijos: 453 kcal
Baltymai: 25.2 g
Riebalai: 24.3 g
Angliavandeniai: 34 g
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Įtrinkite jautieną iš visų pusių druska, juodaisiais pipirais ir džiovintais rozmarinais.
- Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Apkepkite mėsą iš visų pusių ant didelės ugnies, kol gražiai apskrus.
- Padėkite jautieną ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 20-25 minutes. Leiskite mėsai visiškai atvėsti, suvyniokite į foliją ir palikite nakčiai šaldytuve.
- Kreminį sūrį gerai sumaišykite su krienais, garstyčiomis ir grietine.
- Čiabatos duoną supjaustykite riekelėmis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
- Čiabatos riekeles įtrinkite česnaku, o ant viršaus užtepkite storą sūrio mišinio sluoksnį. Supjaustykite jautienos rostbifą labai plonais griežinėliais ir uždėkite ant viršaus. Papuoškite šviežiomis gražgarstėmis. Skanaus!