Puikus traškios duonos, pikantiškų šviežių daržovių, kreminio sūrio ir švelnios tyrės derinys.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Čiabata duona 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Mėtos 2 šakelės
- Cukrus 1 valg. š.
- Žalieji žirneliai (švieži arba šaldyti) 200 g
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Ožkų sūris 60 g
- Rikotos sūris 250 g
- Česnakai 1 skiltelė
- Ridikėliai 10 vnt.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 198 kcal
Baltymai: 7.6 g
Riebalai: 9.4 g
Angliavandeniai: 21 g
Paruošimo būdas
- Smulkia tarka nuimkite nuo citrinos žievelę, tada išspauskite sultis. Smulkiai sukapokite mėtas.
- Į puodą su verdančiu vandeniu suberkite cukrų ir įdėkite žaliuosius žirnelius, virkite 2-4 minutes, kol žirneliai suminkštės. Tada perkoškite per sietelį ir nuplaukite šaltu vandeniu.
- Sudėkite kartu žaliuosius žirnelius, citrinos sultis, mėtas ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską suplakite blenderiu iki vientisos masės.
- Susmulkinkite ožkos sūrį, kruopščiai sumaišykite jį su rikotos sūriu ir citrinos žievele bei pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Nulupkite česnaką. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais.
- Supjaustykite čiabatos duoną riekelėmis, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, iki auksinės spalvos.
- Duonos riekeles įtrinkite česnaku ir sutepkite plonu sluoksniu sūrio mišinio, ant viršaus uždėkite žirnelių tyrelę ir ridikėlių griežinėlius. Skanaus!