Šias brusketas su keptais pievagrybiais pagaminsite vos per pusvalandį. Jei norite, kad jų skonis būtų švelnesnis, duoną patepkite varškės sūriu.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Čiabata duona 1 vnt.
- Pievagrybiai 450 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Petražolės ½ ryšulėlio
- Saulėgrąžų aliejus 3 valg. š.
- Čiobreliai (džiovinti) 1 arbat š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 377 kcal
Baltymai: 13 g
Riebalai: 12 g
Angliavandeniai: 51 g
Paruošimo būdas
- Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūną – pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles.
- Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Pakepinkite svogūnus 3-4 minutes, kol suminkštės.
- Įmaišykite pievagrybius ir kepkite, kol išgaruos drėgmė, 6-8 minutes. Suberkite petražoles, druską, pipirus, čiobrelius ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
- Supjaustykite čiabatos duoną riekelėmis ir apkepkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių per 2-3 minutes. Sudėkite ant duonos riekelių iškeptus pievagrybius.