Alyvuogės ir vyno actas puikiai papildo tuną ir šviežias daržoves. Šios brusketos gaminamos greitai ir lengvai, o rezultatas – labai skanus.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Prancūziškas batonas 5 riekelės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Tunas (konservuotas) 200 g
- Pomidorai 3 vnt.
- Alyvuogės (juodos) 1 sauja
- Bazilikai pagal skonį
- Raudonojo vyno actas ½ valg. š.
- Druska pagal skonį
- Česnakai 1 skiltelė
Porcijoje
Kalorijos: 128 kcal
Baltymai: 10.4 g
Riebalai: 3.4 g
Angliavandeniai: 13 g
Paruošimo būdas
- Sutepkite batono riekeles alyvuogių aliejumi ir sudėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 8-10 minučių.
- Tuo tarpu konservuotą tuną susmulkinkite šakute. Pomidorus ir alyvuoges supjaustykite į nedidelius gabalėlius. Susmulkinkite dalį bazilikų.
- Sumaišykite paruoštus ingredientus su vyno actu ir druska.
- Leiskite batono riekelėms šiek tiek atvėst ir įtrinkite jas česnaku.
- Ant kiekvienos riekelės padėkite žuvies mišinį ir papuoškite likusiais bazilikais.