Net ir iš paprasčiausių maisto produktų galima pagaminti išties išskirtinį patiekalą. Puikus pavyzdys – šios gardžios brusketos su karamelizuotais svogūnais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Rausvieji svogūnai 4 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Cukrus 50 g
- Obuolių actas 3 valg. š.
- Čiobreliai (džiovinti) ½ arbat. š.
- Prancūziškas batonas 1 vnt.
- Varškės sūris 120 g
Porcijoje
Kalorijos: 319 kcal
Baltymai: 6.4 g
Riebalai: 12.9 g
Angliavandeniai: 44.5 g
Paruošimo būdas
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
- Pakepinkite svogūnus 5-7 minutes ant silpnos ugnies. Tada suberkite druską, cukrų, actą ir čiobrelius. Maišydami gaminkite dar 10-12 minučių. Atvėsinkite.
- Prancūzišką batoną supjaustykite griežinėliais ir apkepkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Ant batono riekelių sudėkite svogūnus, o ant viršaus – varškės sūrio. Skanaus!