Šiame užkandyje puikiai suderinti sultingi saldūs vaisiai, švelnus ožkos sūris, kvapnus medus ir žalumynai.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Prancūziškas batonas 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Persikai 3 vnt.
- Bazilikai (švieži) 10 lapelių
- Čiobreliai (švieži) 3 šakelės
- Ožkų sūris 150 g
- Medus pagal skonį
- Druska ¼ arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ¼ arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 150 kcal
Baltymai: 5.6 g
Riebalai: 6 g
Angliavandeniai: 16.38 g
Paruošimo būdas
- Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis. Iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių.
- Persikus supjaustykite dideliais gabaliukais. Bazilikus ir čiobrelius sukapokite.
- Patepkite prancūziško batono riekeles ožkos sūriu. Ant viršaus sudėkite persikus, pabarstykite druska, pipirais ir žalumynais. Ant viršaus užpilkite medaus pagal skonį. Skanaus!