Sriuba iš penkių žalių daržovių, kurioje yra daugybė vitaminų.
Ingredientai
- Porai 2 vnt.
- Cukinijos 2 vnt.
- Šparaginės pupelės 300 g
- Brokoliai 300 g
- Daržovių sultinys 1 l
- Pienas 600 ml
- Petražolės 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Pašildykite puode alyvuogių aliejų ir porą minučių kepinkite jame smulkiai supjaustytas poras.
- Įdėkite į puodą šparagines pupeles ir kepinkite dar 5 minutes.
- Įpilkite į puodą daržovių sultinį, pridėkite cukinijas ir brokolius bei palaukite, kol sriuba užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 20 minučių.
- Kai daržovės taps minkštos, išpilkite sriubą į blenderį ir sumalkite.
- Išpilkite sriubą atgal į puodą ir pabarstykite druska ir pipirais. Tada įpilkite pieną ir virkite ant vidutinės ugnies dar apie 10 minučių, nuolat maišydami.
- Prieš pateikiant ant stalo – papuoškite smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Skanaus!