Minestrone – itališka daržovių sriuba

Minestrone - itališka daržovių sriuba

Minestrone sriuba – tai nacionalinis italų virtuvės patiekalas. Verčiant iš italų kalbos tai reiškia sriubą iš daugybės sudėtinių dalių.

Minestrone – tai lengva sriuba iš sezoninių daržovių, kartais į ją papildomai dedami makaronai arba ryžiai. Tai labiausiai paplitusi sriuba Italijoje.

Tradicinis Minestrone receptas dažniausiai nurodo, kad daržovės pjaustomos, verdamos, ir po to pusė jų yra susmulkinama blenderyje iki tyrės konsistencijos, kuri po to grąžinama atgal į sriubą.

Gaminant sriubą, stenkitės nenaudoti jokių šaldytų produktų. Žinoma, galima juos dėti, tačiau sriubos skonis nuo to nukentės. Šaldytus galite naudoti nebent žirnius.

Italai turi keletą šios sriubos gaminimo paslapčių:

  1. Sultinys yra svarbiausias šios sriubos komponentas. Italų virtuvėje dažniausiai naudojamas daržovių arba mėsos sultinys. Kai kurie receptai nurodo sultinį virti iš kumpio su kaulu, papildomai pridedant prieskonių ir vyno.
  2. Dar labai svarbi gaminimo taisyklė yra ta, kad daržovės yra kepinamos būtinai ant mažos ugnies alyvuogių aliejuje. Italai gamindami Minestrone kepina svogūnus, salierus, česnaką, morkas ir pankolį. Taip pat naudoja cukinijas ir moliūgus.
  3. Pakartosiu – jokių šaldytų daržovių. Italams ši sriuba – sezoninis patiekalas. Jie naudoja tik tas daržoves, kurias galima nusipirkti šviežias vietiniame turguje arba parduotuvėje.

Viskas kas aprašyta aukščiau – tai tik bendra informacija. Žemiau pateiktas konkretus Minestrone receptas, kurių italų virtuvėje yra labai daug.

Ingredientai
Porcijos: +
Gaminimas
Print
  • Į puodą įpilkite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pridėkite pjaustytų svogūnų. Šiek tiek pakepinkite.

  • Kol kepa svogūnai, nuplaukite ir nuvalykite salierų stiebus, supjaustykite juos smulkiais gabaliukais ir įdėkite į kepinamus svogūnus.

  • Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite kubeliais bei įdėkite juos prie svogūnų su salierais.

  • Laikas nuo laiko pamaišykite kepamas daržoves. Nulupkite morkas ir supjaustykite kubeliais arba plonomis riekelėmis. Įdėkite ir jas į puodą ir įpilkite šiek tiek karšto vandens.

  • Nulupkite bulves, supjaustykite kubeliais ir įdėkite jas į likusius komponentus.

  • Dabar įdėkite 4 saujas žirnių. Jie gali būti ir šaldyti. Ir galiausiai, nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais cukinijas bei sudėkite jas į sriubą.

  • Įpilkite vandens tiek, kad daržovės plūduriuotų vandenyje. Laikas atėjo įdėti druskos ir pridėti krūvelę pjaustytų petražolių su visais stiebeliais.

  • Dabar sriubą virkite dar 40 minučių ant mažos ugnies, uždengtame puode, kol išvirs visos daržovės. Galiausiai išimkite pusę daržovių iš puodo ir sutrinkite jas blenderiu. Tada trintas daržoves sumaišykite su netrintomis. Minestrone sriuba paruošta. Skanaus!

Reitingas
( 1 , vid. 55 )
SeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: