Labai skani troškinta vištiena su brokoliais pietums arba vakarienei. Vištienos gabaliukai troškinami česnakų ir kokosų pieno padaže, kas suteikia šiam patiekalui nepakartojamą skonį.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos filė 900 g
- Brokoliai 1 vnt.
- Kokosų pienas 480 ml
- Česnakai 8 skiltelės
- Kokosų aliejus 2 valg. š.
- Rūkyta paprika 1 arbat. š.
- Kalendros (maltos) 1 arbat. š.
- Maltas kuminas 1 arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Supjaustykite vištienos filę į didelius gabaliukus ir pagardinkite druska, pipirais, paprika, kalendromis ir kuminu.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite kokosų aliejų. Apkepkite vištienos gabaliukus iš abiejų pusių (maždaug 5 minutes). Padėkite į atskirą indą ir uždenkite dangteliu.
- Susmulkinkite česnakus ir apkepkite juos toje pačioje keptuvėje iki gražios auksinės spalvos. Tada įpilkite kokosų pieną, palaukite kol jis užvirs ir sumažinkite ugnį.
- Atskirkite brokolius žiedynais. Sudėkite vištienos gabaliukus ir brokolius į keptuvę, permaišykite, uždenkite keptuvę dangteliu ir troškinkite 12-15 minučių.
- Pagardinkite patiekalą druska bei pipirais ir neškite prie stalo. Skanaus!