Užkeptos vištienos krūtinėlės pikantiškame persikų padaže su ryžiais, anakardžių riešutais, svogūnų laiškais ir kalendromis. Labai skanus ir nesudėtingas patiekalas iš Kinijos virtuvės.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos krūtinėlė 480 g
- Konservuoti persikai 300 g
- Ryžiai 400 g
- Medus 60 ml
- Sojų padažas 60 ml
- Sviestas 2 valg. š.
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
- Vanduo 2 valg. š.
- Svogūnų laiškai 60 g
- Kalendros 30 g
- Anakardžių riešutai 30 g
- Žaliosios citrinos 1 vnt.
Paruošimo būdas
- Paimkite indą, kuriame marinuosite vištieną, ir sumaišykite jame medų, sojos padažą bei ištirpintą sviestą.
- Įdėkite vištienos krūtinėles ir gerai jas įtrinkite, kad jos pilnai pasidengtų marinatu.
- Nupilkite skystį iš konservuotų persikų, o pačius persikus padėkite į indą su vištieną. Indą dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie parą.
- Įkaitinkite keptuvę ir padėkite į ją vištienos krūtinėles su marinatu. Uždenkite keptuvę dangteliu ir troškinkite ant nedidelės ugnies. Kai krūtinėlės iškeps, sumažinkite ugnį iki minimumo.
- Sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu ir įpilkite į keptuvę su vištiena.
- Išvirkite ryžius. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, kalendras ir anakardžių riešutus. Žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis.
- Išvirtus ryžius padėkite ant lėkščių. Ant viršaus padėkite užkeptas vištienos krūtinėles ir užpilkite likusiu padažu iš keptuvės. Pabarstykite viską svogūnų laiškais, anakardžių riešutais, kalendromis bei padėkite šalia žaliąją citriną. Skanaus!