Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos krūtinėlė 4 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Špinatai 250 g
- Grietinėlė (neriebi) 240 ml
- Vištienos sultinys 180 ml
- Mocarelos sūris (tarkuotas) 100 g
- Parmezano sūris (tarkuotas) 50 g
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Maltos saldžiosios paprikos 2 arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 534 kcal
Baltymai: 66 g
Riebalai: 26 g
Angliavandeniai: 7.5 g
Paruošimo būdas
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įtrinkite vištieną druska, pipirais ir paprika. Kepkite maždaug po 8 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai paruduos. Sudėkite vištieną į lėkštę.
- Kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite smulkiai supjaustytą svogūną. Maišydami kepkite apie 5 minutes. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar vieną minutę. Dalimis dėkite špinatus irkepkite, kol jų tūris sumažės.
- Įpilkite grietinėlę ir vištienos sultinį, pagardinkite druska ir pipirais ir troškinkite 3 minutes. Įmaišykite tarkuotą mocarelą ir parmezaną ir pamaišykite, kad sūris išsilydytų. Sudėkite vištieną į keptuvę ir kepkite dar 5 minutes, pildami ant jos padažą.