Ryškios spalvos lėkštėje – būtent tai, ko reikia šaltą dieną. Lašišoje ir pistacijose gausu sveikų riebalų, o morkos yra puikus karotino ir ląstelienos šaltinis. Orkaitėje užkepta lašiša su morkomis ir pistacijomis – paprastas, sveikas ir skanus patiekalas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Lašišos filė 3 vnt.
- Morkos (mini) 400 g
- Pistacijos (susmulkintos) ½ stiklinės
- Svogūnai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus ¼ stiklinės
- Klevų sirupas 3 valg. š.
- Česnakai (susmulkinti) 1 arbat. š.
- Maltos aitriosios paprikos 1 žiupsnelis
Porcijoje
Kalorijos: 420 kcal
Baltymai: 34 g
Riebalai: 20 g
Angliavandeniai: 26 g
Gaminimas
-
Gerai išplaukite lašišą bei morkas.
-
Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, susmulkintą česnaką, klevų sirupą ir aitriąsias paprikas.
-
Dalį marinato sutepkite lašišą, o likusiu mišiniu užpilkite morkas.
-
Lašišą ir morkas sudėkite į kepimo skardą, pabarstykite žuvį susmulkintomis pistacijomis.
-
Supjaustykite svogūną bei citriną ir padėkite ant viršaus.
-
Kepkite patiekalą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Skanaus!