Ingredientai
Porcijos: –+
- Auksaspalvės dorados (filė) 330 g
- Smidrai 160 g
- Pomidorai (vyšniniai) 60 g
- Petražolės 5 g
- Bazilikai 5 g
- Žaliosios citrinos 1 vnt.
- Raudonos aitriosios paprikos 1 vnt.
- Ančiuviai 3 g
- Kaparėliai 12 g
- Alyvuogės (juodos ir žalios) 40 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 60 ml
- Pomidorai (konservuoti, savo sultyse) 50 g
- Baltasis sausas vynas 40 ml
- Druska (jūros) 5 g
- Malti juodieji pipirai 5 g
Porcijoje
Kalorijos: 530 kcal
Baltymai: 33.90 g
Riebalai: 37.50 g
Angliavandeniai: 11.70 g
Paruošimo būdas
- Į pasūdytą verdantį vandenį įdėkite perpus perpjautus smidrus ir virkite 5 minutes.
- Ant dorados file iš odos pusės padarykite du lygiagrečius negilius pjuvius. Kepkite žuvį tefloninėje keptuvėje po 2 minutes iš kiekvienos pusės, iki gražios auksinės spalvos. Pagardinkite druska bei pipirais.
- Atskirkite alyvuogių minkštimą nuo kauliukų,vyšninius pomidorus supjaustykite į 4 dalis.
- Nupjaukite nuo raudonos aitriosios paprikos 2 plonus griežinėlius, smulkiai supjaustykite petražoles ir bazilikus.
- Smulkiai supjaustykite česnaką ir ančiuvius ir kepkite juos alyvuogių aliejuje 1 minutę.
- Tada įpilkite 40 ml sauso baltojo vyno, įdėkite konservuotus pomidorus savo sultyse, petražoles, bazilikus, alyvuoges, vyšninius pomidorus, aitriąsias paprikas ir kaparėlius. Viską pasudykite ir troškinkite 2 minutes.
- Padėkite užkeptas doradas į lėkštes, užpilkite gautu padažu, šalia padėkite virtus smidrus ir papuoškite žaliosiomis citrinomis. Skanaus!