Veganiškas piemenų pyragas su lęšiais ir pievagrybiais

Piemenų pyragas – tai tradicinis patiekalas Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Pagrindinė šio patiekalo ingredientas – ėriena, tačiau mes siūlome pagaminti jo veganišką variantą, mėsą pakeitus lęšiais ir pievagrybiais.



Ingredientai
Porcijos: +6


Paruošimo būdas
2 val 0 minSpausdinti
  • Prieš gaminant šį veganišką piemenų pyragą, užpilkite lęšius vandeniu ir palikite 2-3 valandom.
  • Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnaką. Morkas, pievagrybius ir salierų stiebus supjaustykite mažais kubeliais.
  • Prikaistuvyje pašildykite alyvuogių aliejų. Apkepkite jame svogūnus ir česnaką, kol taps minkšti. Tada pridėkite likusias daržoves ir kepkite dar 10 minučių, retkarčiais maišydami.
  • Įpilkite kvietinius miltus ir gerai viską sumaišykite. Tada pridėkite sukapotas petražoles, druską, pipirus, žolelių mišinį bei cinamoną.
  • Ištirpdykite daržovių sultinio kubelį ir pomidorų pastą karštame vandenyje. Gautą mišinį įpilkite į prikaistuvį. Pridėkite lęšius ir nuolat maišydami gaminkite apie 45 minutes ant mažos ugnies. Gautą įdarą sudėkite į kepimo formą.
  • Nulupkite ir išvirkite bulves. Palikite puode šiek tiek vandens ir padarykite iš virtų bulvių košę, . Esant norui, vandenį galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, sojų arba kokosų.
  • Veganiškas piemenų pyragas su lęšiais ir pievagrybiais
    Tolygiai sudėkite bulvių košę ant įdaro. Kepkite piemenų pyragą 20-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bulvių košė įgis gražią auksinę spalvą. Skanaus!



Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, average 5 from 5 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: