Veganiškas piemenų pyragas su lęšiais ir pievagrybiais

Piemenų pyragas – tai tradicinis patiekalas Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Pagrindinė šio patiekalo ingredientas – ėriena, tačiau mes siūlome pagaminti jo veganišką variantą, mėsą pakeitus lęšiais ir pievagrybiais.

Ingredientai
Porcijos: +
Gaminimas
2 val. 0 min. Print
  • Prieš gaminant šį veganišką piemenų pyragą, užpilkite lęšius vandeniu ir palikite 2-3 valandom.

  • Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnaką. Morkas, pievagrybius ir salierų stiebus supjaustykite mažais kubeliais.

  • Prikaistuvyje pašildykite alyvuogių aliejų. Apkepkite jame svogūnus ir česnaką, kol taps minkšti. Tada pridėkite likusias daržoves ir kepkite dar 10 minučių, retkarčiais maišydami.

  • Įpilkite kvietinius miltus ir gerai viską sumaišykite. Tada pridėkite sukapotas petražoles, druską, pipirus, žolelių mišinį bei cinamoną.

  • Ištirpdykite daržovių sultinio kubelį ir pomidorų pastą karštame vandenyje. Gautą mišinį įpilkite į prikaistuvį. Pridėkite lęšius ir nuolat maišydami gaminkite apie 45 minutes ant mažos ugnies. Gautą įdarą sudėkite į kepimo formą.

  • Nulupkite ir išvirkite bulves. Palikite puode šiek tiek vandens ir padarykite iš virtų bulvių košę, . Esant norui, vandenį galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, sojų arba kokosų.

  • Tolygiai sudėkite bulvių košę ant įdaro. Kepkite piemenų pyragą 20-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bulvių košė įgis gražią auksinę spalvą. Skanaus!

Reitingas
( 1 , vid. 55 )
SeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: