Piemenų pyragas – tai tradicinis patiekalas Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Pagrindinė šio patiekalo ingredientas – ėriena, tačiau mes siūlome pagaminti jo veganišką variantą, mėsą pakeitus lęšiais ir pievagrybiais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Lęšiai 200 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Morkos 2 vnt.
- Pievagrybiai 10 vnt.
- Salierų stiebai 4 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Kvietiniai miltai 1 valg. š.
- Petražolės 3 vnt.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Žolelių mišinys 1 arbat. š.
- Cinamonas ½ arbat. š.
- Vanduo 500 ml
- Daržovių sultinio kubeliai 1 vnt.
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Bulvės 10 vnt.
Paruošimo būdas
- Prieš gaminant šį veganišką piemenų pyragą, užpilkite lęšius vandeniu ir palikite 2-3 valandom.
- Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnaką. Morkas, pievagrybius ir salierų stiebus supjaustykite mažais kubeliais.
- Prikaistuvyje pašildykite alyvuogių aliejų. Apkepkite jame svogūnus ir česnaką, kol taps minkšti. Tada pridėkite likusias daržoves ir kepkite dar 10 minučių, retkarčiais maišydami.
- Įpilkite kvietinius miltus ir gerai viską sumaišykite. Tada pridėkite sukapotas petražoles, druską, pipirus, žolelių mišinį bei cinamoną.
- Ištirpdykite daržovių sultinio kubelį ir pomidorų pastą karštame vandenyje. Gautą mišinį įpilkite į prikaistuvį. Pridėkite lęšius ir nuolat maišydami gaminkite apie 45 minutes ant mažos ugnies. Gautą įdarą sudėkite į kepimo formą.
- Nulupkite ir išvirkite bulves. Palikite puode šiek tiek vandens ir padarykite iš virtų bulvių košę, . Esant norui, vandenį galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, sojų arba kokosų.
- Tolygiai sudėkite bulvių košę ant įdaro. Kepkite piemenų pyragą 20-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bulvių košė įgis gražią auksinę spalvą. Skanaus!