Saldus ir purus varškės apkepas

Jei reikėtų sudaryti klasikinių ir praktiškai visų mėgstamų patiekalų sąrašą, neabejotinai į jį pakliūtų varškės apkepas. Nepaisant trumpo pigių ingredientų sąrašo, galutinis rezultatas lengvai sužavi tiek vaikus, tiek suaugusius.

Ingredientai
Porcijos: +6
Paruošimo būdas
1 val 20 minSpausdinti
  • Supilkite manų kruopas ir sodą į kefyrą ir palikite 15 minučių. Varškę pertrinkite per sietelį.
  • Kiaušinių trynius, varškę ir krakmolą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sumaišykite su kefyro mase, dar kartą sutrinkite.
  • Baltymus išplakite iki standžių putų ir supilkite į tešlą.
  • Į varškės tešlą įpilkite cukraus ir sudėkite šakute sutrintą bananą.
  • Kepimo formą ištepkite aliejumi, pabarstykite manų kruopomis. Masę atsargiai supilkite į formą, stengdamiesi jos nesudrebinti, kad neišnyktų oro burbuliukai.
  • Kivius nulupkite, juos ir kriaušes supjaustykite gabalėliais ir popieriniu rankšluosčiu pašalinkite perteklinį skystį. Tada supjaustytus vaisius sudėkite ant apkepo.
  • Saldus ir purus varškės apkepas
    Kepkite varškės apkepą 180 °C temperatūroje apie 50 minučių. Skanaus!
Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, average 5 from 5 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: