Jei reikėtų sudaryti klasikinių ir praktiškai visų mėgstamų patiekalų sąrašą, neabejotinai į jį pakliūtų varškės apkepas. Nepaisant trumpo pigių ingredientų sąrašo, galutinis rezultatas lengvai sužavi tiek vaikus, tiek suaugusius.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Varškė 600 g
- Manų kruopos 4 valg. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kefyras 300 g
- Bulvių krakmolas 4 valg. š.
- Soda (gesinta actu) 1 arbat. š.
- Cukrus 300 g
- Bananai 1 vnt.
- Kiviai 2 vnt.
- Kriaušės 1 vnt.
- Sviestas 40 g
- Manų kruopos pabarstymui
Paruošimo būdas
- Supilkite manų kruopas ir sodą į kefyrą ir palikite 15 minučių. Varškę pertrinkite per sietelį.
- Kiaušinių trynius, varškę ir krakmolą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sumaišykite su kefyro mase, dar kartą sutrinkite.
- Baltymus išplakite iki standžių putų ir supilkite į tešlą.
- Į varškės tešlą įpilkite cukraus ir sudėkite šakute sutrintą bananą.
- Kepimo formą ištepkite aliejumi, pabarstykite manų kruopomis. Masę atsargiai supilkite į formą, stengdamiesi jos nesudrebinti, kad neišnyktų oro burbuliukai.
- Kivius nulupkite, juos ir kriaušes supjaustykite gabalėliais ir popieriniu rankšluosčiu pašalinkite perteklinį skystį. Tada supjaustytus vaisius sudėkite ant apkepo.
- Kepkite varškės apkepą 180 °C temperatūroje apie 50 minučių. Skanaus!

