Gaminame skanų vištienos apkepą su sūriu ir pievagrybiais orkaitėje.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos filė 500 g
- Pievagrybiai 300 g
- Svogūnai 200 g
- Fermentinis sūris 200 g
- Grietinėlė 300 ml
- Kvietiniai miltai 2 valg. š.
- Saulėgrąžų aliejus kepimui
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Įdėkite vištienos filę į puodą su pasūdytu vandeniu ir virkite 20 minučių. Vėliau nusausinkite, leiskite šiek tiek atšalti ir supjaustykite kubeliais.
- Susmulkinkite svogūnus ir pievagrybius. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite joje svogūnus per porą minučių. Po to pridėkite pievagrybius ir kepkite dar 5-8 minutes.
- Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus ir iš lėto įmaišykite grietinėlę bei prieskonius. Kai gautas mišinys užvirs, nukelkite jį nuo ugnies.
- Sumaišykite kepintus pievagrybius su vištiena ir grietinėlės bei miltų padažu.
- Gautą masę sudėkite į kepimo indą. Iš viršaus apibarstykite tarkuotu sūriu, įdėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys. Skanaus!