Ingredientai
Porcijos: –+
- Mielinė sluoksniuota tešla 200 g
- Lydytas sūris 4 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pienas 3 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Virtos dešrelės 200 g
- Pievagrybiai 4 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Petražolės (smulkintos) 1 valg. š.
Paruošimo būdas
- Atšildykite tešlą, iškočiokite ją ir įdėkite į kepimo skardą. Tešlos paviršių sutepkite lydytu sūriu, palikus neteptu po 1 cm iš kiekvieno krašto.
- Suplakite kiaušinius su pienu ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite į ją kiaušinių bei pieno mišinį. Kepkite ant nedidelės ugnies. Iškeptą kiaušinių masę išdėliokite ant tešlos.
- Dešreles supjaustykite gabaliukais, grybus – griežinėliais, pomidorus – plonomis skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos.
- Dėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 15 minučių.
- Iškeptą dešrelių pyragą supjaustykite gabaliukais ir pabarstykite petražolėmis. Skanaus!