Užtepėlė iš avokadų su česnakais ir citrina puikiai dera su krevetėmis ir skrudinta duona.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Čiabata duona 8 riekelės
- Virtos krevetės 200 g
- Avokadas 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Majonezas 75 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Žalumynai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 264 kcal
Baltymai: 9.1 g
Riebalai: 16 g
Angliavandeniai: 20.8 g
Paruošimo būdas
- Čiabatos riekeles sudėkite ant kepimo skardos ir apšlakstykite aliejumi. Džiovinkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes.
- Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka – reikės 1 arbatinio šaukštelio. Išspauskite 1 valgomąjį šaukštą sulčių.
- Avokadų minkštimą sutrinkite trintuvu su majonezu, smulkintu česnaku, citrinos žievele ir sultimis. Pagardinkite druska.
- Virtas krevetes lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi.
- Ant duonos užtepkite avokadų užtepėlę, ant viršaus sudėkite krevetes ir pabarstykite smulkintais žalumynais.