Alfredo padažas – tai klasikinis itališkas grietinėlės ir sūrio padažas. Legenda pasakoja, kad vieno Romos restorano savininko žmona po gimdymo visiškai prarado apetitą. Tada jis nusprendė pagaminti ką nors tokio skanaus, kad žmona negalėtų atsispirti. Tokiu patiekalu tapo makaronai su švelniu aksominiu padažu iš grietinėlės ir sūrio. Kulinaro vardas buvo Alfredo.
Alfredo padažas labiausia tinka prie Fettuccine makaronų (lizdai), tačiau jį galima valgyti ir su virtomis daržovėmis arba patiekalais iš vištienos.
Alfredo padažą labai lengvai pagaminti namuose, tai neužima daug laiko.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Parmezanos sūris 100 g
- Sviestas 70 g
- Grietinėlė (riebi) 500 ml
- Česnakai 2 skiltelės
- Malti juodieji pipirai šiek tiek
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 714 kcal
Baltymai: 14.5 g
Riebalai: 72 g
Angliavandeniai: 5 g
Paruošimo būdas
- Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą. Pridėkite prie jo smulkiai supjaustytus česnakus. Česnakus nereikia kepti, o tik pašildyti 1-2 minutes. Jeigu laikysite ilgiau – atsiras kartumas.
- Įpilkite grietinėlę ir nuolat maišydami troškinkite padažą ant nedidelės ugnies, kol jis šiek tiek sutirštės. Grietinėlė neturi užvirti. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
- Įdėkite tarkuotą parmezano sūrį. Nuolat maišydami troškinkite sūrį tol, kol jis visiškai ištirps, o padažas bus vienos konsistencijos.
- Jeigu valgysite Alfredo padažą su makaronais, tai valgykite iš karto, kol jis dar karštas. Likučius galima laikyti šaldytuve 3-4 dienas.