Šį patiekalą lengvai galima įsivaizduoti kokio nors viduržemio jūros virtuvės restorano meniu. Bet mes papasakosime, kaip pagaminti šias aštrias krevetes su medaus ir žaliųjų citrinų padažu namuose. Šis patiekalas puikiai tinka palepinti save vakarienei, o pagaminti jį galima vos per 10 minučių.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Virtos tigrinės krevetės 450 g
- Grietinė 200 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Žaliųjų citrinų sultys 4 valg. š.
- Žaliųjų citrinų žievelė 1.5 arbat. š.
- Kalendros 15 g
- Maltos saldžiosios paprikos 1 arbat. š.
- Kmynai ½ arbat. š.
- Kajeno paprikos ⅛ arbat. š.
- Cinamonas ⅛ arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
Paruošimo būdas
- Dideliame dubenyje sumaišykite šaukštelį maltų saldžiųjų paprikų, 3/4 šaukštelio druskos, kmynus, kajeno paprikas ir cinamoną. Išvoliokite krevetes gautame prieskonių mišinyje.
- Dabar pagaminkite medaus ir žaliųjų citrinų padažą. Sumaišykite grietinę, pusę smulkiai supjaustytų kalendrų, 2 šaukštus žaliųjų citrinų sulčių, medų, žaliųjų citrinų žievelę ir likusią druską. Gerai viską suplakite šluotele iki vientisos masės.
- Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir apkepkite jame krevetes po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Apipurkškite paruoštas krevetes likusiomis žaliųjų citrinų sultimis, apibarstykite šviežiomis kalendromis ir neškite prie stalo kartu su padažu. Skanaus!