Labai skani pievagrybių sriuba su imbierais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Pievagrybiai 200 g
- Alyvuogių aliejus ½ valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Imbierų šaknys 1 vnt.
- Svogūnai ¼ vnt.
- Vanduo 700 ml
- Malti juodieji pipirai ½ arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Svogūnų laiškai 5 vnt.
Paruošimo būdas
- Nuplaukite pievagrybius ir supjaustykite juos griežinėliais arba kubeliais.
- Smulkiai supjaustykite česnakus bei imbierų šaknis ir įdėkite į įkaitintą puodą su alyvuogių aliejumi. Smulkiai supjaustykite svogūną, įdėkite į puodą su česnakais bei imbierų ir gerai sumaišykite. Kepkite 1 min.
- Tada įdėkite pievagrybius ir kepkite dar 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
- Įpilkite vandenį į puodą ir gerai viską sumaišykite. Po 5 minučių pridėkite pipirus, sojų padažą bei druską. Šiek tiek sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangteliu ir virkite sriubą 15-20 minučių.
- Pabaigoje papuoškite pievagrybių sriubą sukapotais svogūnų laiškais. Skanaus!