Veganiška morkų sriuba su šafranu ir imbieru, be glitimo. Reikia paminėti, kad morkų sriuba su imbieru yra savaime labai skani, tačiau šafranas pakelia ją į visai kitą lygį.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Morkos 6 vnt.
- Svogūnai Šalotai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Malti imbierai 2 arbat. š.
- Šafranas ¼ arbat. š.
- Vanduo 2 stiklinės
- Daržovių sultinys 2 stiklinės
- Laurų lapai 1 vnt.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Supjaustykite morkas, svogūnus ir česnakus.
- Pašildykite puode alyvuogių aliejų, įdėkite į jį morkas ir svogūnus ir kepkite 10 minučių, nuolat maišydami.
- Įdėkite česnakus, pabarstykite druska bei pipirais ir vėl viską gerai permaišykite.
- Įpilkite vandenį, daržovių sultinį, įdėkite imbierus ir šafraną. Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangteliu ir virkite dar 25 minutes.
- Nuimkite puodą nuo ugnies, ištraukite iš sriubos laurų lapą, perpilkite iš puodo į blenderį ir sumalkite. Viskas, morkų sriuba su šafranu ir imbieru pagaminta. Skanaus!