Ingredientai
Porcijos: –+
- Obuoliai 2 vnt.
- Rausvieji svogūnai ½ vnt.
- Špinatai 280 g
- Graikiniai riešutai 50 g
- Džiovintos spanguolės 80 g
- Fetos sūris 140 g
- Alyvuogių aliejus 80 ml
- Obuolių actas 60 ml
- Citrinų sultys 2 valg. š.
- Garstyčios (dižono) 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelė
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Medus 1 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 520 kcal
Baltymai: 12.6 g
Riebalai: 37.2 g
Angliavandeniai: 34.9 g
Paruošimo būdas
- Obuolius nulupkite, išskobkite šerdį ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis. Į dubenį sudėkite špinatus, obuolius, svogūnus, riešutus, spanguoles ir pusę smulkinto sūrio.
- Sumaišykite aliejų, actą, citrinų sultis, garstyčias, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir, jei norite, medų. Užpilkite salotas gautu padažu, išmaišykite ir pabarstykite likusiu sūriu.