Pievagrybiai marinuojami su lauro lapais, pipirais, česnakais bei krapais ir tampa labai aromatingi. Jie puikiai dera su aštriomis korėjietiškomis morkomis, žalumynais ir svogūnais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Pievagrybiai 500 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Laurų lapai 5 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Krapai (stiebai) ¼ indelio
- Malti juodieji pipirai ½ arbat. š.
- Kvapieji pipirai (malti) ¼ arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Maistinis actas (9%) 5 valg. š.
- Vanduo 300 ml
- Svogūnai 1 vnt.
- Petražolės 1 indelis
- Morkos (korėjietiškai ruoštos) 300 g
Porcijoje
Kalorijos: 56 kcal
Baltymai: 2.7 g
Riebalai: 2.1 g
Angliavandeniai: 7 g
Paruošimo būdas
- Gerai nuplaukite pievagrybius ir sudėkite juos į puodą.
- Pridėkite cukrų, druską, laurų lapus, susmulkintą česnaką, krapų stiebus, juoduosius ir kvapiuosius pipirus, aliejų, actą ir vandenį.
- Išmaišykite ir pastatykite puodą ant ugnies. Virkite 5-7 minutes po to kai užvirs.
- Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Tada perkelkite pievagrybius į sietelį, kad nutekėtų marinatas.
- Susmulkinkite svogūną ir petražoles. Pridėkite marinuotus pievagrybius bei korėjietiškas morkas ir išmaišykite.