Šiandien gaminsime paprastas ir sočias Viduržemio jūros regiono avinžirnių salotas. Jos gaminamos iš visų spalvų paprikų, šviežių žolelių, traškių agurkų ir kreminio fetos sūrio.
Šios salotos turtingos baltymais ir ląsteliena. Jos gali būti kaip pagrindiniu patiekalu, taip ir lengvu garnyru prie vištienos, žuvies arba krevečių. Avinžirnių salotos šaldytuve išsilaiko 3-4 dienas, t. y. jas galite pagaminti šiandien, o jų likučius laikyti šaldytuve ir greitai ir sveikai pavalgyti, kai tik prireiks.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Rausvieji svogūnai ½ vnt.
- Raudonos saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Žalios saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Geltonos saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Agurkai 1 vnt.
- Avinžirniai (virti arba konservuoti) 300 g
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Raudonojo vyno actas 3 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Raudonėliai (džiovinti) 1.5 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ½ arbat. š.
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 169 kcal
Baltymai: 9 g
Riebalai: 7 g
Angliavandeniai: 21 g
Paruošimo būdas
- Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir užpilkite šaltu vandeniu. Tokiu būdu atsikratysite kartumo.
- Likusias daržoves supjaustykite kubeliais ir susmulkinkite petražoles.
- Avinžirnius sumaišykite su paprikomis, agurkais, žolelėmis ir smulkintu fetos sūriu.
- Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, smulkintą česnaką ir prieskonius.
- Prie pagrindinių ingredientų pridėkite svogūnus ir padažą ir gerai išmaišykite salotas. Skanaus!