Libanietiškos Tabule (Tabbouleh) salotos

Tabule salotos (Tabbouleh) – vienas iš žinomiausių rytietiškos virtuvės patiekalų. Svarbu mokėti teisingai gaminti šias salotas. Ką daryti su žalumynais, kaip virti bulguro kruopas, kada dėti pomidorus? Apie viską papasakosime šiame recepte.

Ką daryti su petražolėmis ir mėtomis?

Šviežios petražolės Tabule salotoms
Šviežios petražolės Tabule salotoms

Tikros Tabule salotos būtinai gaminamos su petražolėmis. Salotoms naudokite tik pačias šviežiausias petražoles. Prieš pjaustydami jas, išplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Lapus pjaustykite švelniai, kad jie nepavirstų koše. Naudokite kuo aštresnį peilį, kad nepažeisti lapų ir jie visas sultis atiduotų bulguro kruopoms, o ne pjaustymo lentai. Ir jokiu būdu netaupykite! Petražolių Tabule salotose turi būti daug. Taip pat nepamirškite į salotas įdėti mėtų. Mėtas pjaustyti reikia irgi labai švelniai.

Ką daryti su bulguro kruopomis?

Tabule salotos su bulguro kruopomis
Tabule salotos su bulguro kruopomis

Bulguras toli gražu nėra pagrindinis Tabule salotų ingredientas. Tačiau jį vis tiek reikia mokėti tinkamai paruošti. Kruopos turi būti al dente, o ne išvirtos, kaip košė. Taigi kruopas reikia virti šiek tiek mažiau laiko nei įprastai, o tada leisti joms atvėsti. Sumaišius visus salotų ingredientus, nepamirškite duoti šiek tiek pastovėti. Taip bulguro kruopos sugers visus žalumynų aromatus ir daržovių sulis.

Eksperimentuokite su prieskoniais

Prieskoniai
Prieskoniai

Tabule – idealios salotos, nes į jas galima įdėti mėgstamas daržoves. Arba atvirkščiai, pašalinti tai, kas nepatinka. Mūsų Tabule salotų recepte – minimalus ingredientų kiekis. Jeigu norite aštresnių salotų, pagardinkite jas česnakais ar svogūnais, pridėkite baziliką arba aitriąsias paprikas. Jei norite paįvairinti salotas, sumaišykite citrinų sultis su cinamonu, muskato riešutais, kalendromis ir užpilkite salotas gautu mišiniu.

Ingredientai
Porcijos: +2
Porcijoje
Kalorijos: 142 kcal
Baltymai: 2.50 g
Riebalai: 10 g
Angliavandeniai: 10 g
Gaminimas
30 min.Print
  • Sudėkite bulguro kruopas į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti 10 minučių ir nupilkite vandenį. Įpilkite į kruopas alyvuogių aliejų ir gerai sumaišykite.
  • Smulkiai supjaustykite agurkus, pomidorus ir žalumynus.
  • Libanietiškos Tabule (Tabbouleh) salotos
    Sudėkite kruopas ir daržoves kartu ir užpilkite citrinų sultimis. Galite pagardinti druska bei pipirais. Skanaus!
Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: