Skanios lęšių ir vyšninių pomidorų salotos. Lengvas ir greitas receptas, puikiai tinkantis vegetarams bei veganams.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Lęšiai 200 g
- Pomidorai (vyšniniai) 200 g
- Svogūnų laiškai 5 vnt.
- Petražolės 25 g
- Mėtos 15 g
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Citrinos ½ vnt.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 288 kcal
Baltymai: 13.7 g
Riebalai: 14.5 g
Angliavandeniai: 27.7 g
Paruošimo būdas
- Išvirkite lęšius vandenyje su druska, kol jie taps minkšti. Tada išpilkite vandenį ir palaukite kol lęšiai atvės.
- Vyšninius pomidorus supjaustykite per pusę, sukapokite svogūnų laiškus ir petražolių bei mėtų lapus.
- Sumaišykite visus ingredientus ir įpilkite ant jų alyvuogių aliejų bei pusės citrinos sultis. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.