Ingredientai
Porcijos: –+
- Burokėliai 2 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Pievagrybiai 500 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Svogūnų laiškai 4 vnt.
- Krapai 2 šakeliai
- Medus 1 valg. š.
- Citrinų sultys 1 valg. š.
- Sojų padažas 3 valg. š.
- Sezamo sėklos 1 sauja
Paruošimo būdas
- Išvirkite burokėlius ir morkas, kol taps minkštos.
- Supjaustykite pievagrybius dideliais gabaliukais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska bei pipirais ir kepkite iki gražios auksinės spalvos.
- Atvėsusius burokėlius ir morkas supjaustykite dideliais kubeliais. Pridėkite supjaustytus svogūnų laiškus, krapus ir atvėsusius pievagrybius.
- Sumaišykite medų ir 1-2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Įpilkite citrinų sultis bei sojų padažą ir dar kartą gerai sumaišykite. Palikite pastovėti 5 min.
- Pagardinkite salotas gautu padažu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Skanaus!