Teksaso kiaušinienė su jautiena, naminėmis dešrelėmis ir daržovėmis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Jautiena (sprandinė) 200 g
- Naminės kiaulienos dešrelės 150 g
- Pomidorai (vyšniniai) 100 g
- Raudonos saldžiosios paprikos 100 g
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Kalendros 5 g
- Petražolės 5 g
- Svogūnų laiškai 5 g
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 428 kcal
Baltymai: 34 g
Riebalai: 28.50 g
Angliavandeniai: 8 g
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite vidutinio dydžio keptuvę su storu dugnu.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, vyšninius pomidorus – per pusę, papriką – juostelėmis. Smulkiai supjaustykite česnaką.
- Pirmiausia kepkite česnaką apie 2 minutes. Tada suberkite svogūnus, pomidorus ir paprikas. Troškinkite kelias minutes ant stiprios ugnies, šiek tiek pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
- Atskirai apkepkite gabaliukais supjaustytą jautieną ir namines dešreles.
- Pridėkite mėsos ingredientus prie daržovių ir kepkite dar porą minučių, nuolat maišydami.
- Įmuškite į keptuvę kiaušinius ir sumašinkite ugnį iki vidutinio. Kepkite, kol kiaušinienė bus paruošta, pasūdikite ir pabarstykite pipirais.
- Sukapokite kalendras, petražoles ir svogūnų laiškus. Papuoškite jais pagamintą teksaso kiaušinienę. Skanaus!