Esu tikras, kad daugelis iš jūsų ne kartą valgė sumuštinius su tunu ir labai juos mėgsta. Šis receptas yra labai panašus, tik vietoj duonos – omletas. Šis variantas yra daug geresnis, sotesnis ir sveikesnis ir gali būti naudojamas kaip pietų pakaitalas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Tunas (konservuotas, savo sultyse) 300 g
- Majonezas ¼ puodelio
- Svogūnai (smulkiai supjaustyti) 2 valg. š.
- Salierų stiebai (smulkiai supjaustyti) 1 valg. š.
- Petražolės (smulkiai supjaustytos) 1 arbat. š.
- Kaparėliai 1 arbat. š.
- Citrinų sultys pagal skonį
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Pienas 60 ml
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska (jūros) ¼ arbat. š.
- Malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Čederis (tarkuotas) ½ puodelio
Porcijoje
Kalorijos: 410 kcal
Baltymai: 37 g
Riebalai: 27 g
Angliavandeniai: 2 g
Paruošimo būdas
- Dubenyje sumaišykite tuną, svogūnus, salierus, petražoles, kaparėlius, majonezą ir citrinos sultis.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su pienu. Įberkite druskos, pipirų ir dar kartą suplakite.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Įpilkite pusę kiaušinių mišinio ir plonai paskirstykite jį po keptuvę.
- Kol kiaušiniai kepa, pabarstykite ant jų pusę turimo sūrio. Kai omletas iškeps, mentele atsargiai perkelkite jį į lėkštę. Ant vienos omleto pusės iš karto uždėkite tuno įdarą ir uždenkite kita puse.
- Tą patį padarykite su likusiu kiaušinių mišiniu ir įdaru. Pusė kiekvieno omleto – viena porcija.