Ingredientai
Porcijos: –+
- Virtos tigrinės krevetės 300 g
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Mėsainių bandelės 4 vnt.
- Pomidorai 1 vnt.
- Agurkai 1 vnt.
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai (tryniai) 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Citrinų sultys 2 valg. š.
- Garstyčios ½ arbat. š.
- Salotų lapai 4 vnt.
- Petražolės pagal skonį
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas
- Aioli – tai populiarus Viduržemio jūros regione padažas iš česnakų ir alyvuogių aliejaus. Pagaminti jį labai paprasta. Sumaišykite kiaušinio trynį, susmulkintą česnaką, druską ir garstyčias, kol gausite vientisą masę. Nenustodami maišyti, po truputį pilkite alyvuogių aliejų. Kai mišinio konsistencija taps panaši į majonezą, įpilkite citrinų sultis ir vėl gerai viską sumaišykite.
- Sutepkite aioli padažu šiek tiek apkeptas bandeles, tada padėkite ant jų po salotų lapą, gabaliuką pomidoro, agurko ir keletą rausvųjų svogūnų žiedų.
- Pabaigoje sudėkite ant grilio užkeptas lukštentas tigrines krevetes. Skanaus!