Dar vienas receptas meksikietiškos virtuvės gerbėjams. Šį kartą parodysime, kaip gaminami tako burgeriai.
Gvakamolė – tai tradicinė meksikietiška užtepėlė iš avokadų. Ją galima nusipirkti parduotuvėje arba pagaminti savarankiškai.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Jautienos faršas 1.4 kg
- Mėsainių bandelės 8 vnt.
- Čederis 8 gabaliukai
- Druska 1 arbat. š.
- Maltos aitriosios paprikos 1 arbat. š.
- Kmynai (malti) 1 arbat. š.
- Raudonėliai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Načos (kukurūzų traškučiai) pagal skonį
- Gvakamolė pagal skonį
- Salsa padažas pagal skonį
- Grietinė pagal skonį
- Salotų lapai 8 vnt.
Paruošimo būdas
- Sumaišykite jautienos faršą su druska, aitriosiomis paprikomis, maltais kmynais, džiovintais raudonėliais. Suformuokite kotletus ir iš karto kepkite. Jeigu kepsite ne ant grilio, o orkaitėje – nustatykite 150 laipsnių temperatūrą ir kepkite 15-20 minučių.
- Sutepkite bandeles gvakamolės užtepėle, padėkite ant viršaus kotletus, čederio sūrį ir salotų lapus..
- Ant viršaus užpilkite salsa padažo ir grietinės bei pabarstykite susmulkintais kukurūzų traškučiais. Tako burgeris pagamintas. Skanaus!