Argentinietiškas mėsainio receptas su čimičiuri padažu.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Mėsainiui
- Jautienos faršas 1 kg
- Mėsainio bandelės su sezamais 6 vnt.
- Gouda sūris 6 gabalėliai
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Padažui
- Petražolės 20 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Raudonėliai (švieži, supjaustyti) 2 valg. š.
- Raudonojo vyno actas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus ½ stiklinės
- Druska (jūros) 1 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ¼ arbat. š.
- Paprikų dribsniai ¼ arbat. š.
Paruošimo būdas
- Susmulkinkite petražoles ir česnakus ir gerai sumaišykite su visais kitais padažo ingredientais.
- Suformuokite kotletus iš jautienos faršo, pabarstykite druska ir pipirais. Kotletus apkepkite grilyje, o likus kelioms sekundėms iki pabaigos, uždėkite ant kiekvieno kotleto po gabaliuką sūrio, kad jis išsilyditų.
- Padėkite kotletus ant šiek tiek apkeptų bandelių, užpilkite čimičiuri padažu ir uždėkite rausvųjų svogūnų žiedus. Skanaus!