Ši užtepėlė iš užkeptų česnakų, parmezano sūrio ir konservuotų baltųjų pupelių patiks visiems, kas mėgsta aštrius patiekalus.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Česnakai 6 skiltelės
- Konservuotos baltosios pupelės 800 g
- Petražolės 10 g
- Parmezanos sūris 100 g
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Citrinos ½ vnt.
- Druska pagal skonį
Gaminimas
-
Folijoje užkepkite česnakus. Kepkite iki 230C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
-
Įdėkite užkeptus česnakus ir visus kitus ingredientus į blenderį ir sumalkite, palaipsniui pilant į blenderį alyvuogių aliejų.
-
Pagamintą užtepėlė įdėkite į šaldytuvą. Skaniausiai ją valgyti su pita arba daržovėmis.