Lašišos burgerio arba fishburgerio su citrina, krapais ir tzatziki padažu receptas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Lašišos filė 1 kg
- Malti džiūvėsiai ½ stiklinės
- Mėsainio bandelės su sezamais 4 vnt.
- Ridikėliai 4 vnt.
- Kiaušiniai (baltymai) 2 vnt.
- Krapai (švieži, susmulkinti) 2 valg. š.
- Pomidorų padažas (aštrus) 2 valg. š.
- Garstyčios (Dižono) 1 valg. š.
- Citrinos (žievelė) 1 valg. š.
- Druska ½ arbat. š.
- Gražgarstės 50 g
- Tzatziki padažas
Porcijoje
Kalorijos: 222 kcal
Baltymai: 32.00 g
Riebalai: 7.00 g
Angliavandeniai: 9.00 g
Paruošimo būdas
- 3/4 lašišos file (be kaulų ir odos) sumalkite mėsmalėje, o likusią dalį supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su kiaušinių baltymais, garstyčiomis, maltais džiūvėsiais, citrinų žievele, druska, krapais ir aštriu pomidorų padažu.
- Suformuokite kotletus ir apkepkite ant grilio arba keptuvėje (apie 5 minutes iš kiekvienos pusės).
- Pašildykite bandeles ant grilio ir padėkite ant jų kotletus. Ant viršaus padėkite žiedais supjaustytus ridikėlius, gražgarstes bei užpilkite Tzatziki padažu. Skanaus!