Ingredientai
Porcijos: –+
- Jautienos faršas 450 g
- Maltos saldžiosios paprikos 1 arbat. š.
- Druska ¼ arbat. š.
- Mėtos (šviežios, smulkiai supjaustytos) 4 arbat. š.
- Natūralus jogurtas 150 ml
- Raudonėliai (švieži) 1 arbat. š.
- Pomidorai 1 vnt.
- Fetos sūris 50 g
- Mėsainių bandelės 4 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
- Šafranas ¼ arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 483 kcal
Baltymai: 28 g
Riebalai: 25 g
Angliavandeniai: 39 g
Paruošimo būdas
- Sumaišykite jautienos faršą su paprika, druska ir 2 šaukšteliais mėtų. Padalinkite į 4 vienodas dalis, suformuokite rutulius ir kol kas atidėkite į šoną.
- Mažame dubenyje sumaišykite šafraną ir 1 šaukštelį karšto vandens. Palaukite 2-3 minutes ir įpilkite į mišinį jogurtą bei pridėkite smulkiai supjaustytus šviežių raudonėlių lapus. Viską gerai sumaišykite ir irgi atidėkite į šoną.
- Kitame dubenyje sumaišykite kubeliais supjaustytą pomidorą, fetos sūrį, alyvuogių aliejų ir likusias mėtas.
- Kepkite jautienos rutulius po 3 minutes iš abiejų pusių.
- Ant kiekvienos mėsainių bandelės padėkite po jautienos rutulį, užpilkite 1 šaukštu jogurto ir šafrano padažu ir uždėkite sūrio ir pomidorų mišinį.