Iranietiški makaronai su žirniais ir šafranu

Šiandien gaminsime vegetariškus makaronus iš egzotiškos Irano virtuvės.

Ingredientai
Porcijos: +
Gaminimas
60 min. Print
  • Įdėkite žirnius į puodą, užpilkite vandeniu ir palaukite kol užvirs. Tada uždenkite puodą dangteliu ir virkite dar 20 minučių.

  • Supjaustykite svogūną, smulkiai supjaustykite špinatus. Baklažaną ir saldžiąsias paprikas supjaustykite mažais kubeliais.

  • Į gilią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir kepkite jame svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Pridėkite špinatus, baklažaną ir papriką. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite dar 5-6 minutes.

  • Pridėkite cinamoną, šafraną ir konservuotus pomidorus. Gerai viską sumaišykite ir uždenkite keptuvę dangteliu. Troškinkite dar 15 minučių.

  • Sumaišykite pomidorų padažą su 1/4 stiklinės vandens ir išpilkite į keptuvę su daržovėmis. Žirnius irgi išpilkite į daržoves ir troškinkite uždengus dangteliu 5-10 minučių. Įpilkite citrinų sultis.

  • Išvirkite makaronus, išpilkite vandenį ir sumaišykite makaronus su troškintomis daržovėmis. Skanaus!

Reitingas
( 1 , vid. 55 )
SeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: