Šiandien gaminsime vegetariškus makaronus iš egzotiškos Irano virtuvės.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Žirniai (skaldyti) 1 stiklinė
- Vanduo 3 stiklinės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Špinatai 1 sauja
- Baklažanai 1 vnt.
- Raudonos saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Cinamonas ½ arbat. š.
- Pomidorai (konservuoti) 250 g
- Pomidorų pasta 2 valg. š.
- Citrinų sultys 1 valg. š.
- Makaronai Penne (vamzdeliai) 200 g
- Šafranas ¼ arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Įdėkite žirnius į puodą, užpilkite vandeniu ir palaukite kol užvirs. Tada uždenkite puodą dangteliu ir virkite dar 20 minučių.
- Supjaustykite svogūną, smulkiai supjaustykite špinatus. Baklažaną ir saldžiąsias paprikas supjaustykite mažais kubeliais.
- Į gilią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir kepkite jame svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Pridėkite špinatus, baklažaną ir papriką. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite dar 5-6 minutes.
- Pridėkite cinamoną, šafraną ir konservuotus pomidorus. Gerai viską sumaišykite ir uždenkite keptuvę dangteliu. Troškinkite dar 15 minučių.
- Sumaišykite pomidorų padažą su 1/4 stiklinės vandens ir išpilkite į keptuvę su daržovėmis. Žirnius irgi išpilkite į daržoves ir troškinkite uždengus dangteliu 5-10 minučių. Įpilkite citrinų sultis.
- Išvirkite makaronus, išpilkite vandenį ir sumaišykite makaronus su troškintomis daržovėmis. Skanaus!