Dietinė menkė su lengva paniruote, česnaku ir prieskoniais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Menkė (filė) 600 g
- Kvietiniai miltai ⅓ stiklinės
- Petražolės (sukapotos) ¼ stiklinės
- Česnakai 5 skiltelės
- Citrinų sultys 5 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Kalendros (maltos) 1 arbat. š.
- Maltas kuminas 1 arbat š.
- Maltos saldžiosios paprikos 1 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ½ arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 312 kcal
Baltymai: 23.1 g
Riebalai: 18.4 g
Angliavandeniai: 16.1 g
Paruošimo būdas
- Dubenyje sumaišykite prieskonius, druską ir miltus. Įpilkite citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite.
- Išvoliokite menkę gautame mišinyje ir padekite ant kepimo skardos. Ant viršaus pabarstykite smulkiai supjaustytais česnakais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite žuvį apie 15 minučių.
- Pabarstykite kapotomis petražolėmis ir neškite prie stalo. Skanaus!