Labai skanus ir greitai gaminamas desertinis morkų apkepas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Morkos (trintos) 3 stiklinės
- Kvietiniai miltai 3 stiklinės
- Cukrus ½ stiklinės
- Citrinos (žievelė) ¼ vnt.
- Saulėgražų aliejus 2 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Malta vanilė 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Porcijoje
Kalorijos: 190 kcal
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Dubenyje sumaišykite maltas morkas, cukrų ir citrinos žievelę. Įdėkite šaukštą aliejaus, žiupsnelį druskos ir maltos vanilės. Gerai sumaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Nuolat maišydami, pilkite miltus į morkų masę. Sumaišykite iki vientisos masės.
- Sutepkite aliejumi kepimo formą ir tolygiai paskleiskite joje gautą tešlą.
- Kepkite morkų apkepą orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus!