Ingredientai
Porcijos: –+
- Prancūziškas batonas 16 riekelių
- Virtos krevetės 450 g
- Pomidorai 2 vnt.
- Kečupas 2 valg. š.
- Cukrus (rudasis) 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelė
- Petražolės 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Ryžių actas 1.5 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 770 kcal
Baltymai: 37 g
Riebalai: 18.5 g
Angliavandeniai: 114.4 g
Paruošimo būdas
- Atidėkite 16 krevečių į šoną, o visas kitas smulkiai supjaustykite ir padėkite į dubenį.
- Į dubenį su krevetėmis pridėkite smulkiai supjaustytus pomidorus, kečupą, rudąjį cukrų, smulkiai supjaustytą česnaką ir petražoles.
- Ant viršaus įpilkite alyvuogių aliejų, ryžių actą, druską ir maltų juodųjų pipirų.
- Viską gerai sumaišykite, uždenkite dubenį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą.
- Apšlakstykite prancūziško batono riekeles alyvuogių aliejumi ir apkepkite ant keptuvės arba orkaitėje iš abiejų pusių.
- Ant kiekvienos batono riekelės uždėkite po 1 šaukštą krevečių masės iš dubens. Papuoškite kiekvieną brusketą krevetėmis, kurias atidėjote į šalį. Taip pat galite papuošti brusketas šviežiais žalumynais, agurkais arba avokadais.