Sumuštiniai su konservuotu tunu ir sūriu – puikus, skanus ir maistingas užkandis pusryčiams. o marinuotas agurkas ir garstyčios suteiks žuvies įdarui pikantiškų natų, todėl paprastas patiekalas taps dar skanesnis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Tunas (konservuotas) 100 g
- Marinuoti agurkai 1 vnt.
- Špinatai ½ ryšulio
- Majonezas 3 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š.
- Ruginė duona 4 riekelės
- Sviestas 2 valg. š.
- Fermentinis sūris 80 g
Porcijoje
Kalorijos: 650 kcal
Baltymai: 25.85 g
Riebalai: 49.7 g
Angliavandeniai: 23.9 g
Paruošimo būdas
-
Tuną sutrinkite šakute. Agurką supjaustykite nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite špinatą.
-
Sumaišykite paruoštus ingredientus su majonezu ir garstyčiomis.
-
Duonos riekeles iš vienos pusės sutepkite sviestu. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudėkite pusę riekelių sviestu žemyn.
-
Ant viršaus uždėkite plonai pjaustytą sūrį, paskirstykite ant jo tuno įdarą ir uždenkite dar sūriu.
-
Ant viršaus sudėkite likusias duonos riekeles taip, kad sviestu aptepta pusė būtų viršuje. Lengvai paspauskite
-
Kepkite 3–4 minutes, kol apatinė pusė apskrus. Atsargiai apverskite, paspauskite ir kepkite sumuštinius dar tiek pat. Skanaus!

