Skani kreminė brokolių sriuba su čederio sūriu, kuri padės sušilti rudenį, kai už lango pučia šaltas vėjas ir lyja lietus.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Sviestas 115 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Kvietiniai miltai 40 g
- Pienas 1.2 l
- Grietinėlė 250 ml
- Brokoliai 3 vnt.
- Čederis 300 g
- Daržovių sultinys 500 ml
- Malti muskatai 1 žiupsnelis
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Ištirpinkite sviestą puode ant nedidelės ugnies. Įdėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite apie 5 minutes. Įpilkite miltus ir gaminkite dar 1 minutę.
- Palaipsniui įpilkite į puodą pieną bei grietinėlę. Maišykite šluotele 1-2 minutes iki vientisos masės. Pridėkite brokolius, žiupsnelį maltų muskatų, druskos ir pipirų. Palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 20-30 minučių.
- Sutarkuokite čederį ir dalimis dėkite jį į sriubą. Naują porciją dėkite tik po to, kai ištirps praeita. Jeigu norite, palikite šiek tiek sūrio sriubos papuošimui.
- Perpilkite sriubą į blenderį ir gerai sumalkite. Tada vėl įpilkite ją į puodą, pridėkite daržovių sultinį ir virkite dar porą minučių.
- Papuoškite šią kreminę brokolių sriubą čederio likučiais ir neškite prie stalo. Skanaus!