Labai paprastos bazinės salotos su vištiena, špinatais ir pomidorais, į kurias galite įdėti ir daugiau ingredientų pagal savo skonį.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos filė 400 g
- Špinatai 300 g
- Pomidorai (vyšniniai) 150 g
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Baltojo vyno actas ¼ stiklinės
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 315 kcal
Baltymai: 29 g
Riebalai: 15 g
Angliavandeniai: 16 g
Paruošimo būdas
- Įdėkite špinatus į indą salotoms. Pridėkite per pusę supjaustytus vyšninius pomidorus.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite tris šaukštus alyvuogių aliejaus, baltojo vyno actą ir garstyčias.
- Vištienos filę supjaustykite juostelėmis.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir išdėliokite vištienos gabalėlius. Kepkite keletą minučių, nepamirškite maišyti.
- Tuo tarpu susmulkinkite svogūną ir česnaką. Suberkite į keptuvę ir kepkite dar apie minutę.
- Įpilkite į keptuvę alyvuogių aliejaus, vyno acto ir garstyčių padažą, palaukite kol sušils.
- Užkeptas vištieną juosteles ir padažą išdėliokite ant špinatų ir pomidorų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!