Lyonnaise arba Liono salotos

Lyonnaise arba Liono salotos – labai populiarus Prancūzijos virtuvės patiekalas. Šios salotos turi 3 pagrindinius ingredientus – Freese salotas, šoninę ir Benedikto kiaušinį, pagardintus vinegreto padažu. Tai labai paprastos ir skanios salotos, gavusios savo pavadinimą nuo Liono miesto Prancūzijoje.



Ingredientai
Porcijos: +2
Porcijoje
Kalorijos: 249 kcal
Baltymai: 15 g
Riebalai: 17.50 g
Angliavandeniai: 8 g


Gaminimas
15 min.Print
  • Šoninę supjaustykite kubeliais, pašildykite keptuvę ir apkepkite šoninę iki gražios auksinės spalvos. Išimkite šoninės kubelius ant popierinio rankšluosčio, kad pašalinti riebalų perteklių.
  • Toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūnus šalotus. Vėl įdėkite šoninę, įpilkite vyno actą, įdėkite garstyčias ir gerai išmaišykite.
  • Įdėkite į dubenį Freese salotas, pridėkite viską iš keptuvės ir gerai išmaišykite.
  • Išvirkite Benedikto kiaušinius. Nedideliame puode pašildykite vandenį, įpilkite actą ir palaukite, kol vanduo užvirs. Įmuškite vieną kiaušinį į dubenį, puode padarykite sūkurį, dėkite kiaušinį ir virkite apie 2 minutes. Tą patį pakartokite su kitu kiaušiniu.
  • Lyonnaise arba Liono salotos
    Padalinkite Liono salotas į 2 lekštes, o ant viršaus padėkite po Benedikto kiaušinį. Skanaus!



Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: