Lyonnaise arba Liono salotos – labai populiarus Prancūzijos virtuvės patiekalas. Šios salotos turi 3 pagrindinius ingredientus – Freese salotas, šoninę ir Benedikto kiaušinį, pagardintus vinegreto padažu. Tai labai paprastos ir skanios salotos, gavusios savo pavadinimą nuo Liono miesto Prancūzijoje.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Freese salotos 200 g
- Šaltai rūkyta šoninė 50 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai Šalotai 1 vnt.
- Baltojo vyno actas 2 valg. š.
- Maistinis actas 1 valg. š.
- Garstyčios (Dižono) ½ arbat. š.
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 249 kcal
Baltymai: 15 g
Riebalai: 17.50 g
Angliavandeniai: 8 g
Paruošimo būdas
- Šoninę supjaustykite kubeliais, pašildykite keptuvę ir apkepkite šoninę iki gražios auksinės spalvos. Išimkite šoninės kubelius ant popierinio rankšluosčio, kad pašalinti riebalų perteklių.
- Toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūnus šalotus. Vėl įdėkite šoninę, įpilkite vyno actą, įdėkite garstyčias ir gerai išmaišykite.
- Įdėkite į dubenį Freese salotas, pridėkite viską iš keptuvės ir gerai išmaišykite.
- Išvirkite Benedikto kiaušinius. Nedideliame puode pašildykite vandenį, įpilkite actą ir palaukite, kol vanduo užvirs. Įmuškite vieną kiaušinį į dubenį, puode padarykite sūkurį, dėkite kiaušinį ir virkite apie 2 minutes. Tą patį pakartokite su kitu kiaušiniu.
- Padalinkite Liono salotas į 2 lekštes, o ant viršaus padėkite po Benedikto kiaušinį. Skanaus!