Pesto padažas – mano mėgstamiausias itališkas padažas. O geriausiai jis dera su pomidorais. Todėl būtinai turite išbandyti šį omletą.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pomidorai (vyšniniai) 15 vnt.
- Pesto padažas 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 376 kcal
Baltymai: 16.7 g
Riebalai: 30.6 g
Angliavandeniai: 6.8 g
Paruošimo būdas
- Pagaminkite pesto padažą pagal vieną iš mūsų receptų.
- Nuplaukite vyšninius pomidorus ir perpjaukite juos per pusę. Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį alyvuogių aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite pomidorus. Kepkite juos apie 12-18 minučių, kol iš jų išgaruos visas skystis – jie turėtų atrodyti kaip karamelizuoti. Perkelkite pomidorus į lėkštę.
- Sumažinkite ugnį. Įpilkite likusį aliejų. Kiaušinius plakite 30 sekundžių, tada pusę kiaušinių masės įpilkite į keptuvę ir tolygiai paskirstykite – įsivaizduokite, kad kepate blynus. Palikite dviem minutėms sustingti. Tada uždenkite dangčiu ir dar šiek tiek sumažinkite ugnį. Kepkite apie 2-4 minutes.
- Ant vienos omleto pusės įdėkite pusę pesto padažo ir pusę pomidorų. Uždenkite įdarą kita omleto puse. Palikite omletą keptuvėje dar minutei, tada perpjaukite per pusę ir patiekite. Jei pageidaujate, omletą galima pasūdyti ir ant viršaus pabarstyti pipirais.
- Tą patį padarykite su likusiu kiaušinių mišiniu ir įdaru. Skanaus!