Jau dalinomės, kaip pagaminti turkišką omletą Menemen ir klasikinę žydišką šakšuką. O šiandien sužinosite, kaip gaminamas omletas graikiškai.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 10 vnt.
- Petražolės (smulkintos) 1 sauja
- Pomidorai (vyšniniai) 20 vnt.
- Alyvuogės (juodos, be kauliukų) 15 vnt.
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Fetos sūris 100 g
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 397 kcal
Baltymai: 23.5 g
Riebalai: 28 g
Angliavandeniai: 7.5 g
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje. Suplakite kiaušinius su petražolėmis, pipirais ir druska.
- Supjaustykite rausvąjį svogūną pusžiedžiais ir įdėkite į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi. Kepkite apie keturias minutes – iki gražios auksinės spalvos.
- Sudėkite į keptuvę per pusę perpjautus pomidorus ir alyvuoges ir kepkite 1-2 minutes, kol suminkštės.
- Sumažinkite ugnį iki vidutinio. Įpilkite kiaušinių mišinį į keptuvę ir kepkite dvi minutes, nuolat maišydami. Tada pabarstykite fetos sūriu ir pašaukite keptuvę į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 5-6 minutėms, kol omletas įgaus gražią auksinę spalvą.
- Išimkite keptuvę iš orkaitės, supjaustykite graikišką omletą ir iš karto patiekite.