Kiaušinienė „Carbonara” su kepta šonine ir kreminiu sūrio padažu.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Šaltai rūkyta šoninė 40 g
- Pomidorai 1 vnt.
- Čiabata duona 2 riekelės
- Rokforo sūris 10 g
- Parmezano sūris 10 g
- Mocarelos sūris 10 g
- Fermentinis sūris 20 g
- Grietinėlė (35% rieb.) 100 ml
- Alyvuogių aliejus pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 1,003 kcal
Baltymai: 41.80 g
Riebalai: 80 g
Angliavandeniai: 26.50 g
Paruošimo būdas
- Visus padažo ingredientus – grietinėlę ir sūrius – sudėkite į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Ištirpinkite ir troškinkite, nuolat maišydami, kol pasidarys vientisa masė.
- Pakepkite šoninę.
- Kitoje keptuvėje iškepkite kiaušinienę iš dviejų kiaušinių.
- Nulupkite pomidorą, pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 5 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Į lėkštę padėkite kiaušinienę, užpilkite sūrio padažu, o ant viršaus padėkite šoninę. Ant lėkštės krašto padėkite užkeptą pomidorą ir čiabata duonos riekeles. Galite papuošti kiaušinienę špinatais ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Skanaus!