Udon – tradiciniai japoniški makaronai iš kvietinių miltų, gaminami be kiaušinių. Pridėkite prie jų šiek tiek mėsos, daržovių, prieskonių ir padažų – ir gausite skanų sotų patiekalą vakarienei. Šiandien papasakosime kaip gaminami Udon makaronai su vištiena, raudonosiomis saldžiosiomis paprikomis, žalumynais ir sojų padažu.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Makaronai UDON 200 g
- Vištienos filė 300 g
- Raudonos saldžiosios paprikos 2 vnt.
- Svogūnų laiškai 2 vnt.
- Bazilikai (švieži) 10 g
- Sojų padažas ½ stiklinės
- Ryžių actas ¼ stiklinės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Imbierų šaknys 3 cm
Porcijoje
Kalorijos: 500 kcal
Paruošimo būdas
- Išvirkite vištienos krūtinėles ir supjaustykite mažais gabalėliais.
- UDON makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
- Sumaišykite keptuvėje sojų padažą, ryžių acta ir šiek tiek vandens.
- Pridėkite virtus vištienos gabalėlius, tarkuotus imbiero šaknis ir alyvuogių aliejų. Troškinkite 5-7 minutes.
- Pridėkite išvirtus UDON makaronus, gerai viską sumaišykite ir dėkite į lėkštes.
- Kiekvieną porciją pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais ir bazilikais. Skanaus!