Šis pasninko kotletų receptas neįprastas tuo, kad avinžirnius nereikia virti.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Avinžirniai 200 g
- Morkos 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Vanduo 3 valg. š.
- Kvietiniai miltai 3 valg. š.
- Saulėgražų aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Karis pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 350 kcal
Paruošimo būdas
- Pamirkykite avinžirnius šaltame vandenyje pernakt. Vandens lygis turi būti šiek tiek aukščiau už avinžirnius. Tada išpilkite vandenį ir išplaukite avinžirnius.
- Susmulkinkite avinžirnius blenderyje.
- Sumaišykite susmulkintus avinžirnius, sutarkuotą morką, smulkiai supjaustytą česnaką, druską, karį, vandenį, miltus ir pusę valgomojo šaukšto aliejaus.
- Iš gauto faršo suformuokite kotletus. Apkepkite juos aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.