Švelni vištiena su voveraitėmis, troškinta grietinės padaže. Nuostabus keptų grybų, mėsos ir grietinės derinys. Šis patiekalas tikrai patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Tai tas atvejis, kai receptas yra greitas ir paprastas!
Ingredientai
Porcijos: –+
- Voveraitės 400 g
- Vištienos krūtinėlė 250 g
- Grietinė 200 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 40 g
- Saulėgrąžų aliejus 4 valg. š.
- Krapai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 322 kcal
Baltymai: 18.15 g
Riebalai: 25.60 g
Angliavandeniai: 5.93 g
Paruošimo būdas
- Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
- Įdėkite į keptuvę pusę sviesto ir įpilkite pusę saulėgrąžų aliejaus. Apkepkite vištienos gabaliukus.
- Voveraites gerai išplaukite. Didesnes supjaustykite, o mažesnes palikite nepjaustytas.
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais.
- Apkepkite voveraites saulėgrąžų aliejuje ir įdėkite prie vištienos.
- Apkepkite svogūną.
- Sudėkite vištieną, voveraites ir likusį sviestą prie svogūnų bei dar šiek tiek pakepkite viską kartu. Tada įpilkite grietinės, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite apie 7 minutes.
- Patiekite su krapais. Skanaus!